8 tips om een lange vlucht met kinderen te overleven
Vliegen met (jonge) kinderen hebben wij al gedaan vanaf dat ze jong waren. Onze middelste was nog geen vier maanden toen we naar Bonaire vlogen. Het vliegen met kinderen kan ik iedereen oprecht aanbevelen mits je een aantal goede voorbereiden treft. Het valt allemaal echt ontzettend mee!
Mijn droom is om met mijn kinderen naar Australië te gaan. Dat is wel wat verder weg dan Curacao, waar ons laatste tripje heen ging… Tegen de vliegreis zie ik helemaal niet op, wel tegen het aantal uur dat je onderweg bent maar om op mooie bestemmingen te komen moet je er soms wat meer voor over hebben.
Een goede voorbereiding is het halve werk
Of die reis er binnenkort gaat komen weet ik niet maar ik ben zo af en toe al wat dingen aan het uitzoeken. Wanneer je naar Australië gaat moet je wel een aantal voorbereidingen treffen. Niet alleen voor het vliegen (wat wat langer duurt) maar je moet ook denken aan een visum. Mijn man gaat voor zaken wel eens weg en heeft dan een visum nodig. Daarom ben ik eens in de visum aanvraag Australië gedoken. Als je op vakantie gaat (of op werkbezoek) naar Australië dan heb je een visum nodig. Alleen als je de Australische nationaliteit hebt hoef je geen visum aan te vragen. Het klinkt allemaal ingewikkelder dan dat het is. Omdat ik mij er al wat in verdiept heb kan ik je precies vertellen hoe het werkt. Hieronder heb ik in het kort op een rij gezet hoe het allemaal werkt!
Welk visum vraag je aan?
Australië kent veel verschillende visums. Je moet er zeker van zijn dat je het juiste visum aanvraagt anders kom je mogelijk het land niet in. Welk visum je moet aanvragen hangt af van je reisdoel, je reisduur en het aantal keer dat je het land wilt inreizen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook een digitaal visum aanvragen. Dat scheelt weer een ritje naar de ambassade. De meest aangevraagde digitale reistoestemmingen voor Australië zijn het eVisitor visum en het ETA Australië.
Wanneer vraag je het eVisitor visum Australië aan?
De meeste Nederlanders en Belgen die naar Australië reizen maken gebruik van het eVisitor visum. Dit visum kan volledig digitaal worden aangevraagd, is 12 maanden geldig voor een onbeperkt aantal reizen. Met dit visum mag je maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land verblijven. Met dit visum is het ook nog mogelijk om net voor het verlopen van de geldigheidstermijn van 12 maanden nog te arriveren. Je verblijf mag dan ook nog 3 maanden duren, dus tot na het verlopen van de geldigheidstermijn van het visum Australië.
Dit visum is makkelijk aan te vragen, is het goedkoopste visum en binnen drie dagen kun je hem al in huis hebben. Wil je langer dan drie maanden in het land verblijven of gaan werken? Dan mag je geen gebruik maken van bovenstaande visum.
Wanneer vraag je een ETA Australië aan?
Een ETA Australië is wereldwijd de meest aangevraagde reistoestemming voor Australië. Voor dit visum gelden vrijwel exact dezelfde geldigheidsregels en voorwaarden als het eVisitor visum maar het grote verschil is dat het ETA ook aanvraag mag worden door mensen die geen Europese nationaliteit hebben. Dit visum is wel duurder!
Lees ook: Vakantie Curaçao met kinderen
Een ander visum?
Als je een andere nationaliteit hebt, in dienst gaat bij een Australische organisatie of betaald krijgt voor werkzaamheden voor je huidige werkgever (die buiten Australie is gevestigd) of langer dan 3 maanden in het land wil verblijven dan moet je een ander visum aanvragen: het working holiday visum.
8 tips om een lange vlucht met kinderen te overleven
Dat was het gedeelte over het aanvragen van een visum. Als je van plan bent om een lange vliegreis met kinderen te gaan maken dan heb je zeker wat aan mijn 10 persoonlijke tips!
Tip 1: Voor elk kind een koffer of tas
Het is zo fijn om voor elk kind een eigen koffer of tas te hebben. Deze kun je vullen met speelgoed, eten/drinken, luiers, schone kleding en een tablet. Wanneer ze ouder zijn kunnen ze ook prima zelf op hun koffer of tas passen en geef je ze die verantwoordelijkheid!
Tip 2: Blijf zelf rustig!
Dit is eigenlijk mijn nummer 1 tip: blijf als ouder zelf rustig. Je kinderen voelen heel goed aan wanneer je gestresst bent en ze nemen dit over.
Tip 3: Spelletjes
Neem spelletjes mee voor onderweg. Tegenwoordig heb je compacte spelletjes in reisformaat. Ideaal voor een lange vliegreis en voor vermaak.
Tip 4: Een koptelefoon
Wij nemen altijd zelf een koptelefoon mee. Bij de meeste vliegmaatschappijen krijg je en koptelefoon maar het is zoveel fijner om je eigen mee te nemen.
Tip 5: Een reiskussen
In een vliegtuig slaap je nou eenmaal niet lekker. Maar je kunt het jezelf wel zo comfortabel mogelijk maken door zelf een reiskussen (nekkussen) mee te nemen.
Tip 6: Luisterboeken
Wanneer je een lange vlucht gaat maken is het fijn om ook wat anders te doen te hebben dan alleen maar televisie kijken of spelletjes op de tablet spelen. Luisterboeken zijn hier thuis een grote hit!
Tip 7: Kleurboeken
Tijdens een lange vliegreis neem ik altijd kleurboeken en potloden of stiften mee.
Tip 8: EHBO kit
Voor moeders is het handig om in te kunnen spelen op onverwachte situaties. Neem daarom altijd het volgende mee:
- Vochtige doekjes
- Extra kleding
- Oordoppen
- Sokken
- Paracetamol
- Reistabletjes voor als de kids ziek worden
- Opladers
- Powerbank
Vliegen met kinderen is echt heel goed te doen! Ik wil je als ouder op het hart drukken om zelf vooral rustig te blijven en er een feestje van te maken. Je zit nou eenmaal lang in het vliegtuig, daar kun je je heel druk om maken maar dat is nergens voor nodig. Geniet er gewoon lekker van en met die kids komt het echt wel goed!
Dit is een gesponsorde blogpost.