Wil jij mijn mama zijn?
Niets is zo spannend en kan gepaard gaan met zorgen, als het krijgen van een kindje. Wordt het een jongentje of een meisje? Is het gezond? Voor velen is de 20 weken echo dan ook echt een mijlpaal! De check in combinatie met de (eventuele) verlossende geslachtsbepaling geeft in de meeste gevallen een opgelucht gevoel. Alles in orde en stop dat winkelmandje maar vol met ieniemini roze of blauw.
Wat wordt hét?
Ook als je er voor kiest om het niet te weten, heb je toch vaak een voorgevoel. En er is altijd wel een oma, een tante of een beste vriendin die als pseudo waarzegsters denken te weten wat het wordt. Want aan de hand van de stand van je buik, je pukkels, je eetgewoonten of overgrootoma’s stopnaald kan het niet anders dan dat het een meisje wordt.
Maar sommige voorgevoelens zijn net ietsje sterker dan andere. Om Shakespeare te quoten niet alles is verklaarbaar: “There are more things in heaven and earth, Horatio, Than are dreamt of in your philosophy” . – Hamlet (1.5.167-8), Hamlet to Horatio
Word jij mijn mama?
‘Wil jij mijn mama zijn’, is een boek geschreven door een Mama met een speciaal heldervoelend lijntje. Een talent waardoor ze al ruim 10 jaar een carriere als baby- en kinderfluisteraar heeft.
In dit boek beschrijft ze haar eigen ervaring omtrent haar zwangerschap van haar zoontje. Hoewel deze zwangerschap centraal staat, neemt ze ons ook zijdelings mee met de zwangerschap van haar oudste dochter Isabella. Het pakkende uit het boek is het persoonlijke verhaal van Layla. Zonder het mooier te maken dan het is, krijg je als lezer een kijkje in het leven van de zwangere Layla, En nee… haar zwangerschap is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De openheid en eerlijkheid waarmee dit is geschreven, werkt ontwapenend. Layla heeft te kampen met zwangerschapsmisselijkheid van het ergste soort en dat heeft impact op haar, de zwangerschap en haar gezin.
Een jongen?
Bij de zwangerschap van mijn eerste kindje wilden we het geslacht niet weten. Mijn man had net een cursus bij het NFI gedaan, waar aan de hand van schedels bepaald kon worden of de overledene een man of een vrouw was. Hij wist het aan de hand van de 20 weken echo zeker. We zouden een jongetje krijgen, want de schedel was rond van voren en had achter een deukje zoals alleen mannenhoofden dit hebben (over de hele wereld schijnt dit hetzelfde te zijn). Ik twijfelde, totdat ik een droom had waarin ik zag dat er een baby jongetje in mijn buik groeide. Op 6 april 2015 werd David geboren.
Kom jij in mijn buik?
Bij Layla gaat dit nog een stapje verder. Zij maakt voorafgaand, tijdens haar zwangerschappen en ook erna een connecties op zielsniveau. Deze lijntjes slepen haar door haar zwangerschappen heen en geven haar de kracht de misselijkheid te doorstaan. Tijdens haar eigen zwangerschappen miste ze literatuur over dit fenomeen en besloot daarom dit boek tot stand te laten komen.
Tijdens mijn eigen zwangerschap ben ik wel andere boeken tegengekomen die dit thema (al dan niet zijdelings) aandoen. ‘Luisterkind‘ beschrijft een afstemming met een kindje in de buik. Ook ‘Zwanger met lichaam en ziel’ en ‘Vrije geboorte‘ besteden hier aandacht aan. Elk boek doet dit op z’n eigen manier en lijken niet op het boek van Layla.
‘Wil jij mijn mama zijn’, heeft korte hoofdstukken en leest daardoor makkelijk weg. Voor een ieder die gelijksoortige ervaringen heeft, maar in eigen kring geen gehoor vindt, is dit een feest der herkenning! Dus nee, je verbeeldt het je niet en je bent ook niet gek! Ook als je nieuwsgierig bent naar dit fenomeen, is dit een ware aanrader. Fijn voor onder de Kerstboom?
Bron hoofdbeeld: Pixabay
Deze blog bevat affiliatie links.