Deze babynamen zijn niet toegestaan in het buitenland
Er lijkt niets mis te zijn met de (koninklijke) naam Charlotte, maar daar denkt de Portugese overheid anders over. Je mag je kind ook niet de naam Emily, William of Michael geven. En zo heeft Denemarken, IJsland, Hongarije en Saoedi Arabië ook regels waarom sommige babynamen niet goedgekeurd worden.
1. Catherine
Alhoewel Caterina wel toegestaan is, is de Engelse versie van de naam niet toegestaan in Portugal. De Portugese overheid heeft een speciale lijst opgesteld, waar in staat welke namen wel en niet mogen. Maar liefst 83 pagina’s! Check hier of jouw naam wel in Portugal mag worden gegeven aan een baby. ‘Sim’ is toegestaan en ‘Não’ betekent niet toegestaan.
2. Marije
Ook in Denemarken mag je je kind niet elke naam geven die je maar wilt. Zo mag je de naam Marije en John bijvoorbeeld niet aan een pasgeboren meisje geven. Ze houden nogal van hun eigen Deense cultuur. Check hier of jouw naam wel wordt goedgekeurd. Verander de naam ‘Marije’ in jouw naam en gooi de uitslag in Google Translate (tenzij je Deens top is).
Lees ook: Deze babynamen waren 100 jaar geleden het populairst!
3. Kim
In IJsland hebben ze ook een online databasis waarin je kunt kijken welke naam je wel/niet mag geven aan je kindje. Zo is ‘Kim’ niet in het register opgenomen, maar je kan wel een speciaal verzoek indienen of de naam toch in het rijtje mag komen te staan. De letters c, q en w komen niet voor in het IJslandse alfabet. Dus namen met die letters worden niet goedgekeurd. Even kijken of er IJslandse kinderen met jouw naam geboren mogen worden? Klik hier.
4. Linda en Lauren
In 2014 publiceerde het ministerie van Binnenlandse Zaken van Saoedi Arabië een lijst met 51 namen die verboden zijn om aan je kind te geven. De namen zouden niet in de ‘sociale traditie’ passen of te buitenlands zijn. Hier is het lijstje met namen die verboden zijn.
5. Tom
Deze naam mag je niet aan je kindje geven als je in Portugal woont. Net als de koninklijke namen George, William en onze eigen Alexander. De Portugese overheid moet er niets van weten. Maar ook niet van Thomas. Hier kun je de rest van de lijst bekijken.
6. Stephen
Ook in Hongarije is er een register waar de namen in staan die wél mogen. Zo mag Stephen dus niet, maar Stefán wel. Dit is de lijst.
7. Rose
In Maleisië zijn namen die gebaseerd zijn op de natuur echt een no-go. Babynamen als Violet, Beer, Rose en Lilly worden daar geweigerd.
Lees ook: 10 meisjesnamen geïnspireerd door Moeder Natuur
8. Taylor
In Duitsland doen ze niet aan unisex namen. Het moet in één klap duidelijk zijn of de naam een jongen of een meisje is. Om die reden worden namen als Taylor en Jordan niet goedgekeurd bij onze oosterburen.
Lees ook: 15x Babynamen voor een jongen én een meisje
9. Sarah
Je kunt je kindje in Marokko geen Sarah noemen. In ieder geval niet de lange versie met ‘h’. De Marokkanen associëren dit met de Hebreeuwse naam Sarah. De versie zonder, Sara, is wel oké. Maar je kan ook een vergoeding betalen, zodat jouw gekozen babynaam wel mag, zoals Adam.
Bron hoofdafbeelding: Pixabay