Ik loop dus altijd de klooien met luiers. Zit ie nog goed? Niet te strak? Of te groot? Oeh… doorgelekt. Toch een kleinere maat nemen? Die kilo’s op de voorkant zeggen me niet zoveel. Bij het ene merk klopt het aardig terwijl bij het andere merk mijn kind er nog in verzuipt. Welke luiermaat bij welke leeftijd? Ik had geen idee. Tot ik deze lifehack tegenkwam op Facebook: welke luiermaat bij welke leeftijd? Zo grijp je nooit meer mis!
Lifehack voor moeders: welke luiermaat bij welke leeftijd?
Volg jij Love2BeMama al op Instagram?
Verschillende merken
En dan heb ik het nog niet eens over hoe de luiers per merk vallen. Waar het ene merk meer geschikt is voor een lang en smal kind, is precies dezelfde maat van een ander merk ineens breed en veel te kort. Zeg jij het maar…
Momenteel zit mijn zoontje met zijn 7800 gram in maat 3. Ik dacht nog even veilig te zitten in deze maat. Dacht ik dat even verkeerd! Al dat gehannes…
Lifehack voor moeders: welke luiermaat bij welke leeftijd?
Welke luiermaat bij welke leeftijd? Welke luiermaat moet je kiezen? Op een Facebook pagina voor mama’s kwam de volgende tip voorbij (deze tip is afkomstig van mama Monique de Haan-Osinga):
Aan de voorkant van de luiers (aan de buikkant) staan illustraties. Kruidvat heeft bijvoorbeeld rondjes. Komen de plakstrippen tot de binnenste groene rondjes zitten ze goed, bij oranje kun je alvast een maatje groter halen, zit je bij de buitenste paarse rondjes zijn de luiers in die maat te klein.
Lees verder onder de afbeeldingen ⤵️
Waarom wist ik dit niet?
Wat!?! Ik heb dat nooit geweten! Jij? Schijnbaar past hij met zijn babyvetjes toch beter in een maatje groter. Scheelt me in elk geval heel wat giswerk. Meten is weten, plakken is de goede maat pakken in dit geval 😉.
Luiers kopen? Kijk hier voor alle luiers online.
Let op: Toevallig zat deze indicator bij alle luiers die ik in huis had, maar of dat voor andere luiers ook geldt durf ik niet te garanderen.